Anbefaling: Kedi

Tror alle går inn på kattevideoer på YouTube, men hva med å ta den helt ut og se en hel halvannen times dokumentarfilm om katter? Så Kedi med en gårdskollega igår, og ville bare anbefale den som en utrolig koselig film du bare kan slappe helt av og kose deg med. Handler om løskatter i Istanbul og de som lever side om side med dem. Dette er et tema som en lett kunne laget en alvorlig og dyster film om, men Kedi er bare en kosefilm for dyreelskere. Noen ganger trenger du ikke mer enn det 🙂 .

Konseptet høres kanskje litt kjedelig ut, men hele filmen er fantastisk filmet fra start til slutt, og jeg var storfornøyd da jeg gikk ut av kinosalen.

Også plusspoeng for at noen har laget en sånn film som finner sted i Tyrkia akkurat nå. Med alt styret om uro i Tyrkia, og frykt for «de andre» og fundamentalistisk islam, er det deilig å se en film som fremstiller «vanlige tyrkere» og Istanbuls hverdagsliv.

Hvis du har en dårlig dag, eller bare trenger å koble av og nyte en fin og koselig film — se Kedi. Bare ta med klesrulle i tilfelle filmen røyter.

Reklamer

DNTs «oppskrift på et uteår»

Fant denne fine listen over «nyttårsforsetter» fra Den Norske Turistforening, og har bestemt meg for at det er et fint sett med mål for året. Har flere av tingene som mål allerede, som å sove ute og dra på langtur, men det var óg et par ting jeg vurderer å prøve, som å melde meg på et kurs eller en fellestur 🙂 . Har også lyst til å melde meg inn i DNT, men det koster jo over 600 kroner, så blir nok med tanken inntil videre.

En slags plan for 2017:

  • Sove ute. Kjøper sikkert tretelt i løpet av året også — blir bedre enn å sove på bakken i sovepose 😉 .
  • Dra på langturen til Gullbotn. Har vært omtrent halvveis så langt, og gleder meg til å dra hele veien.
  • Dra på flere turer sammen med andre — både med slekt og venner, og kanskje på fellesturer med DNT.
  • Kanskje ta rådet om å feire bursdagen til noen ute i naturen 😉 .
  • Besøke et sted hvor jeg kan ta en dagstur på hesteryggen 🙂 .
  • Mange flere turer med hunden Sash!

Ellers gleder jeg meg skikkelig til turen jeg planlegger med to fra gården en av helgene i slutten av måneden. Planlegger å lage bål, bygge gapahuk med presenning, grille pinnebrød og generelt kose oss. Blir sikkert kjempekoselig 🙂 .

8. mars

Gratulerer med dagen! Tenkte jeg skulle dele denne til de av dere som måtte tvile på at vi trenger denne dagen 😉 . Anbefales!

55 grunner til å være feminist –Marta Breeen

Jeg pleier å svare noe sånt som at for meg handler feminisme om å sette fingeren på strukturer som gjør rammene trangere for oss som mennesker. Alt som utvider disse rammene ønsker jeg velkomment. Alt som innsnevrer dem, opprører meg.

Eller kanskje jeg sier noe slikt: ”Ethvert kommentarfelt under en artikkel om feminisme er et soleklart bevis på at feminismen fremdeles er nødvendig”.

Men jeg opplever ofte at budskapet ikke går helt inn. Ikke alle ser verden med de samme øynene, og derfor legger vi heller ikke merke til de samme tingene.

Denne gangen tenkte jeg derfor å gjøre svaret mitt mer tydelig – og visuelt. So here goes – 55 grunner til at jeg er feminist.